Odell varnar för konsekvenserna

ANNONS
|

Kristdemokraternas vice ordförande och utmanare om partiledarposten Mats Odell varnar för att partiet håller på att glida isär. Det finns risk att man hamnar utanför riksdagen efter 2014, säger han.

Smutskastningarna och de anonyma påhoppen, både på Odell själv och på Hägglund, är förödande för partiet, anser han. Och han pekar ut den som bär ansvaret för att partiet tillåts glida isär.

-Ytterst är det partiledaren, sade han vid en pressträff i riksdagen.

Han anser att stödet för honom som partiledare växer.

Med Göran Hägglund som fortsatt partiledare blir Kristdemokraterna kvar i den socialliberala mitten, där alla andra trängs, anser Odell. Han vill i stället att partiet blir mer värdeorienterat, utan att konkretisera sig nämnvärt. Det enda han nämner är rättspolitiken, som ska sätta brottsoffren mer i fokus.

ANNONS

Trots att han utmanar Hägglund och att smutskastningarna tagit fart efter detta, så vill Odell att partiet försonas.

-Det är fullt möjligt, och jag vill räcka ut en hand till dem som stödjer Göran Hägglund. Under mitt ledarskap är ingen förbrukad, sade Odell.

Själv har han petats av valberedningen från partipresidiet och riskerar just att bli politiskt förbrukad.

-Om inte vi håller ihop och börjar tycka om varandra, hur ska vi då kunna erbjuda svenska folket en etik, sade Odell.

Odell avfärdar farhågorna att det skulle få några negativa konsekvenser för regeringssamarbetet med honom som partiledare. Han anser att kritikerna överdriver motsättningarna i partiet.

-Det finns skillnader men de har inte på något sätt den relevans som de har getts. De har medvetet blåsts upp till närmast olympiska dimensioner och använts som verktyg i diskussionen om partiledarskapet, sade Odell.

Han varnar för att KD inte kommer att finnas kvar i riksdagen efter 2014 om inte partiet försonas.

ANNONS