Ingesson tog poäng i första matchen

|

Jörgen Lennartsson möttes av massiv kritik efter 0-4-förlusten borta mot Salzburg i september. Det kom att bli början på slutet för tränaren.

I måndags meddelade Elfsborg att Klas Ingesson skulle ta över uppdraget. På torsdagskvällen ställde bronshjälten från 1994 upp med ett 4-1-4-1-system med Anders Svensson i defensiv roll på mittfältet.

-Wettergren (Peter, assisterande tränare) och Jörgen har lagt grunden till det här. Det är inget man gör på två dagar. Däremot har vi hittat positioner till spelarna, säger Ingesson.

Standard Liége kom till matchen med nio raka inledande ligavinster. Men den allsvenska tabellsexan inledde starkast på konstgräset i Borås. Lasse Nilsson hade första farliga målchansen redan i den andra minuten med ett volleyskott som räddades av den japanske landslagsmålvakten Eiji Kawashima. Viktor Claesson testade en liknande variant i den nionde minuten.

-Första halvlek tycker jag att vi gör en kanonstart. Vi börjar högt precis som vi sade och rullar bakifrån, säger Klas Ingesson.

Efter mycket bollinnehav på motståndarnas planhalva kom utdelningen i den 23:e minuten.

Stefan Ishisakis hörna letade sig fram till 21-årige Viktor Claesson som den här gången kunde slå in 1-0.

Ett resultat av Ingessons matchning?

-Vårt mål? Måste väl varit Thern (Jonas) som lärt honom det, säger han om den förre Värnamotalangen.

I den andra halvleken närmade sig belgarna. Kvitteringen kom i den 62:a matchminuten när yttermittfältaren Geoffrey Mujangi Bia omarkerat kunde slå in 1-1 efter ett inspel.

Efter målet blev matchen vidöppen. Elfsborg, som tvingats ge upp guldstriden i allsvenskan, bytte i den 75:e minuten Mohamed Bangura i stället för Mikkel Beckman.

-Jag tror inte att vi hade kunnat göra så mycket mer än vad vi gjorde i andra halvlek. Vi gör en bra match, säger Ingesson.