ATG förbjuder robotspel

ANNONS
|

Under de senaste åren har det förekommit spel med hjälp av en robot. På travspel, i första hand V75 där omsättningen ligger på mellan 75-100 miljoner kronor, har det lämnats in miljontals kuponger från samma spelare. Oftast har det varit enkelrader men radantalen har även varit större.

De stora spelen har lämnats in i bland annat Sydafrika och Tasmanien. Under Elitloppshelgen i fjol gick över 60 miljoner kronor till Sydafrika.

I söndags lämnades det in ett par miljoner kuponger från Finland till spel på den gemensamma V75-omgången mellan Sverige och Norge på Bjerke-banan som gav över 30 miljoner kronor.

-Vi vill att spel på trav ska vara ett skicklighetsspel. Robotspelen har omsatt 2-2,5 procent av omsättningen på V75, mellan 300-350 miljoner kronor, och det rör sig om ett tiotal individer. 50 procent har spelats i Sverige och resten utomlands. De går med vinst, cirka 20 procent, men nu sätter vi stopp för det. V75 ska vara till för alla, inte för robotar, säger Skarplöth.

ATG, kan nu via lagändringen, stänga av spelare.

ANNONS
-Vi har i dag kontaktat två av tre kända spelare som använder robot. Vi delade ut en varning och gör de om det så tar vi både insats och utbetalning. ATG kan komma att drabbas ytterligare några gånger men vi är övertygade om att vi gör rätt. Så vitt jag vet är vi det första internationella spelbolaget som gör det, säger Hasse Skarplöth.
ANNONS