Buss och lastbil i krock

ANNONS
|

Föraren till bussen, som var i linjetrafik, är allvarligt skadad, enligt polisen.

Några passagerare har lindriga skador. Polisen har spärrat av vägen.

Ett vittne säger till aftonbladet.se att bussen skadades på höger sida, och att lastbilens front demolerats.

-Lasten har flugit bakåt och tryckt upp luckorna.

Trafikverkets varning gäller såväl frost- som snöhalka.

Svåra vägförhållanden har orsakat fyra trafikolyckor i området kring Luleå och Boden bara under morgonen.

-Det får man säga att det sticker ut. Det är mycket köer och svårt att se på grund av snörök. Blir det en olycka, blir det ofta en till, säger Peter Edin, vakthavande på polisen i Norrbotten.

På riksväg 97 i höjd med området Bränslan utanför Boden kolliderade en personbil med en traktor, och två personer skadades. Det är ännu oklart hur allvarliga skadorna är.

Dessutom orsakade en annan olycka kraftiga trafikstörningar på E 4 i höjd med Storheden norr om Luleå. En lastbil snurrade och hamnade över vägen efter att ha kört ihop med en personbil.

ANNONS

Två bilar stötte samman vid halv åtta-tiden i en olycka på E 18 vid Hägernäs i Täby norr om Stockholm. Under drygt 50 minuter på morgonen stod trafiken still innan fordonen hade flyttats.

Tre personer fick föras till sjukhus med okända skador.

Väglaget var besvärligt på många håll redan under söndagsdygnet. På bara några timmar, från eftermiddagen till midnatt, inträffade ett 60-tal trafikolyckor enbart i Västra Götaland.

-Vi har haft nio olyckor med personskador och 25 andra olyckor samt 25 viltolyckor, säger biträdande länsvakthavande polisbefälet Göran Carlbom.

Halkrisken kan vara stor trots att det är milt i luften i stora delar av Sverige, varnar Lovisa Andersson, meteorolog hos SMHI.

-Det är alltid lurigt när det är en övergång till mildare väder, på vägytan kan det fortfarande vara minusgrader. Det är värt att ta det försiktigt.

Ett omfattande snöfall i Norrland kommer dessutom att ge snöhalka, medan de södra delarna av landet slipper nederbörd i dag, enligt SMHI.

Under förmiddagen väntas däremot både blötsnö och regn över Götaland och Svealand. Mot slutet av veckan ska temperaturerna sjunka under nollstrecket i hela landet igen, enligt prognosen.

ANNONS