Parkmark. Grönytan brukar användas till midsommarfirande, som den här regniga tillställningen i somras. I år har campingen köpt nya fotbollsmål och till nästa säsong vill man satsa på fler aktiviteter – och få till stånd den omstridda parkeringen.
Parkmark. Grönytan brukar användas till midsommarfirande, som den här regniga tillställningen i somras. I år har campingen köpt nya fotbollsmål och till nästa säsong vill man satsa på fler aktiviteter – och få till stånd den omstridda parkeringen.

Camping gör nytt parkeringsförsök

Marias camping vill utveckla grönytan där det brukar firas midsommar med boule och volleyboll. Men också till att lösa ett evigt parkeringsproblem.

ANNONS
|

Nej, nej och åter nej. Så har det låtit från grannar varje gång Marias camping väckt frågan. Detaljplanen säger samma sak och därför har det hittills inte blivit någon parkering på grönområdet bakom campingen i norra Mellbystrand.

Nu gör campingägaren Mats Johansson ännu en framstöt. I går stämplades en ny bygglovsansökan in hos Laholms kommun ”för ’grön’ parkering samt anvisad aktivitetsyta”.

–Vi vill ha lite mer aktiviteter vid campingen, med boulebanor, beachvolleybollplan och luftkudde som barnen kan hoppa på, säger Mats Johansson.

Attiraljerna ska kunna utnyttjas av vem som helst.

ANNONS

–I och med att det ligger där ute så måste det vara öppet för allmänheten också.

Förhoppningen är att ha allt klart till nästa säsong. Grönområdet ingår i campingens arrende och markägarna, familjen Svensson, är enligt Mats Johansson med på noterna.

Den gamla stötestenen är förstås parkeringen. Ytan är planlagd som parkmark och det har satt stopp för tidigare bygglov, även tillfälliga.

Mats Johansson menar att ytan behövs lika mycket för besökare på stranden, dynstugorna och stugområdena som för campingens gäster.

–Där finns ju ingen alls parkering. De som ska köra före klockan 7 eller kommer hem från en aktivitet efter 23 måste ha någonstans att parkera, för då låses bommen.

Färes parkering är bara öppen 08–20.

–Annars får alla parkera uppe vid Strandhotellet eller vid motionsslingorna. Det är synd att de platserna ska uppehållas för andra som vill komma till.

Campingen har prata med kommunen i många år och försökt få igenom en grön parkering.

–Vi vill inte spärra av, sätta upp staket eller liknande. Det ska vara en öppen grön yta som alla får komma till, säger Mats Johansson.

HP har sökt miljö- och byggnadsnämndens ordförande Ove Bengtsson (C). Så här sade han för två år sedan, när nämnden senast tvingades säga nej till parkeringen:

ANNONS

–  Historien går ganska långt bak i tiden och kommunen har velat ändra detaljplanen vid flera tillfällen, men det har varit stor opposition. En gång gick en ny plan hela vägen upp till Regeringsrätten, men där blev det avslag och då föll alltihop, sade byggordföranden till HP då.

ANNONS