Ny funktion. 45 nya lägenheter kan komma att byggas i John Bauergymnasiets gamla lokaler.
Ny funktion. 45 nya lägenheter kan komma att byggas i John Bauergymnasiets gamla lokaler.

John Bauers lokaler kan bli lägenheter

John Bauergymnasiets gamla lokaler i Halmstad kan komma att byggas om till bostäder. En detaljplan för omkring 45 nya lägenheter ska nu ut på samråd.

ANNONS
|

Ändå sedan John Bauergymnasiet lade ned sin verksamhet har skollokalerna på Nygatan i Halmstad ekat tomma. Men nu finns det planer på att fastigheten ska byggas om till bostäder.

På tisdagen beslutade kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott att skicka ut en detaljplan för omkring 45 nya lägenheter i de gamla lokalerna på samråd.

–Det finns en stor efterfrågan på centrala bostäder och det är viktigt för en stadsutveckling att det inte bara blir att folk är här inne när affärerna och kontoren är öppna utan att det finns människor som lever här, säger utskottets ordförande Henrik Oretorp (C).

Detaljplanen innebär att den nuvarande byggnaden får en femte våning och att takterrasser kommer att byggas till. Däremot berör den inte handelsverksamheten som ligger i byggnadens bottenplan i dag.

ANNONS

Efter att detaljplanen varit ute på samråd kommer eventuella synpunkter från allmänhet och berörda att sammanställas. I dagsläget bedöms detaljplanen vinna laga kraft tidigast i september 2016.

Det är inte bara Halmstads centrala delar som kan få nya bostäder i framtiden. Samhällsbyggnadsutskottet har nämligen också beslutat att i en detaljplan utreda möjligheterna för att bygga tre till fyra flerbostadshus i Skedala.

Totalt rör det sig om 10–15 nya lägenheter.

En ny detaljplan beräknas kunna antas senast i april 2018.

ANNONS