Utredningen om läggmatch läggs ner

ANNONS
|

Utredningen har dock via utländska spelbolag kunnat konstatera att det jämförelsevis spelats mycket på den aktuella division 3-matchen mot Kärra Klareberg i somras. Det var i den matchen som spelare i Gunnilse misstänks har försökt påverka resultatet för egen vinning på spel, en anmälan som efter rykten gjordes av klubbens ledning.

- Men att därifrån leda i bevis och delge någon misstanke för brott är det långt, säger polisutredaren Hans Gren som nu troligen tvingas se utredningen nedlagd.

- Men jag är ganska säker på vi med utredningen och ett flertal förhör har rört om i grytan.

- Nu vet de som eventuellt är inblandad i den här typen av verksamhet att lampan är på och att vi snabbt kan rikta om ljuset om nya misstankar dyker upp, säger han.

ANNONS

Skulle utredningsresultatet bli ett annat med större resurser?

- Tveksamt i det enskilda fallet, men rent generellt är det viktigt att krafttag tas för att stoppa den här utvecklingen och för att få upp mistankarna till ytan så fort som möjligt. Sannolikt är gråzonen på området stor. Därför bör klubbar, förbund, spelbolag och myndigheter snabbt hitta utrymme för samverkan, säger Hans Gren som förutom polisjobbet har mångårig erfarenhet av att vara fortbollstränare på elitnivå.

Samtidigt som Gunnilse-affären läggs ner kommer uppgifter om en ny svensk spelskandal inom fotbollen: en division 2-klubb i södra Sverige där spelarna uppges har påverkat resultatet för egen vinning.

Inför en av klubbens matcher i augusti stoppade Svenska spel alla insatser på en match sedan man konstaterat ett avvikande spelmönster. Bolaget har sedan dess stoppat allt spel på klubbens matcher. Svenska spels presschef Johan Tisell säger till TT:

- Vi har gått vidare med en polisanmälan för att vi inte kunnat se någon rimlig förklaring varför spelandet sett ut som det gjort, säger han och fortsätter:

–Vi ser jätteallvarligt på den här utvecklingen. Det drabbar oss som spelbolag eftersom kunderna kan börja fundera på om det är tryggt och säkert att spela. Sedan är det ett slag mot idrotten, som till stor del lever på principerna om fair play. Om det blir återkommande rapporter om misstankar så urholkar det idrottens integritet.

ANNONS
ANNONS