Misstänkt mördare häktad

ANNONS
|

Mannen, som på lördagen häktades vid Göteborgs tingsrätt, misstänks för att ha skjutit ihjäl en man och svårt skottskadat en annan efter en våldsam skottlossning på Stjärnbildsgatan.

Enligt polisen finns kopplingar till kriminella gäng. Både den misstänkte 30-åringen och det 43-åriga mordoffret uppges tillhöra och ha koppling till två olika kriminella nätverk.

- Det är i den här kretsen vi rör oss, har Thord Haraldsson, kommissarie på länskriminalpolisen i Göteborg, sagt till TT tidigare.

Det var på kvällen söndagen den 14 april som någon sköt sex skott in genom köksfönstret i en lägenhet i Bergsjön. Vid köksbordet satt då fyra män.

ANNONS

En av dem, en 43-årig man, avled medan ytterligare en av männen träffades i huvudet och skadades allvarligt. Medan den skadade mannen opererades satte polisen in bevakning på sjukhuset på grund av hotbilden

Vid skjutningen befann sig även en kvinna och ett barn till 43-åringen i lägenheten. De var dock inte i köket när skotten avlossades och klarade sig utan fysiska skador.

Polisen sökte efter gärningsmannen efter dådet men först i onsdags, efter nära två månaders spaning och utredning, kunde den misstänkte gripas.

- Vid lunchtid i onsdags kunde vi tillsammans med lokal polis gripa honom i en lägenhet utanför Värnamo, säger Thord Haraldsson, kommissarie på länskriminalpolisen.

Den misstänkte, som är i 30-årsåldern, sitter nu anhållen misstänkt för mord och mordförsök.

Han är hemmahörande i Halland och är enligt polisen känd sedan tidigare för bland annat våldsbrott.

Mannen förekommer under mer än 25 avsnitt i belastningsregistret. Under de senaste åren har han dömts för ett mycket stort antal brott, framförallt förmögenhetsbrott, rattfylleri och narkotikabrott.

Senast dömdes han den 19 mars i år vid Halmstads tingsrätt till sex månaders fängelse för flera bedrägerier.

Innan gripandet har han varit anhållen i sin frånvaro.

ANNONS