Filippa K hämtar vd från RNB

ANNONS
|

Amelie Söderberg har utsetts till ny vd för modebolaget Filippa K och börjar i höst, enligt ett pressmeddelande från nuvarande arbetsgivaren, börsnoterade RNB.

Söderberg är för närvarande vd för RNB:s dotterbolag Departments & Stores, som bland annat omfattar verksamheten på NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg.

- Amelie har gjort en riktigt stark insats och varit drivande till att utveckla Departments & Stores verksamhet till det stabilt lönsamma bolag det är idag. Vi hade självklart velat behålla Amelie men jag ser det som ett kvitto på hennes kompetens att hon blir rekryterad till Filippa K, säger Magnus Håkansson, vd och koncernchef RNB.

ANNONS

RNB har inlett processen att hitta en efterträdare.

- Jag har haft intressanta och trivsamma år på Departments & Stores och de senaste åren som vd har verkligen varit utvecklande och stimulerande. Självklart är jag stolt och glad över att bli vd och koncernchef för Filippa K.

- För mig är Filippa K ett varumärke som förenar det enkla med det snygga och är ett av Sveriges starkaste varumärken inom mode, säger Amelie Söderberg, vd för Departments & Stores.

ANNONS