Sidney Crosby.
Sidney Crosby.

Vinnande refräng för Kanada

ANNONS
|

Från laget som vann OS-guld i Vancouver finns elva spelare kvar. Som Crosby, Stills och Nash sjöng på 60-talet har de alla varit här förut. OS-final är ingen ny situation. Det är redan sett. Redan gjort.

-Att ha gått igenom det på hemmaplan i Kanada, när pressen var som störst, det kommer att hjälpa oss nu, säger storstjärnan Sidney Crosby.

Crosby och Rick Nash är de hetaste intervjuobjekten när Kanada tränar sista gången inför söndagens final. Hundratals journalister trängs på några kvadratmeter, bandspelare skickas fram till presschefen från de som står i tredje led.

-Laget som vinner sådana här turneringar är det lag som blir bättre och bättre eftersom. Det lag som växer samman som en grupp snabbast, säger Crosby när "intervjuerna" lyssnas av.

Respekt för Lundqvist

I Tre Kronor finns Daniel Alfredsson, Daniel Sedin, Henrik Lundqvist och Niklas Kronwall kvar från guldmakarna i Turin 2006. Ska någon rädda ett nytt OS-guld till Sverige är det nog New York Rangers-målvaktsfantom. Rick Nash talar med stor respekt om lagkamraten Lundqvist:

ANNONS

-En av de bästa målvakterna i världen. Han är den förste på isen och den siste av. En riktig tävlingsmänniska. -Han har en egen och annorlunda stil, spelar djupt inne i målet. Han är svår att klura ut även om jag skjuter mot honom på träning varje dag.

Déjà vu för Crosby

Crosby och Nash tror ändå Kanada hittar ett sätt att hantera favoritskapet.

-Vi är vana. Varje gång vi tar på oss de här tröjorna har vi press på oss att vinna, säger Nash. -När insatserna är som högst vill alla vara som bäst, summerar Crosby.

"Sid the kid" avgjorde turneringen i Vancouver, men Crosby har ännu inte gjort mål i årets OS-turnering. Men det räcker med ett i förlängningen för att bli hjälte.

Det vore sannerligen Déjà vu.

ANNONS