Annika Ström dansar på Facebook.
Annika Ström dansar på Facebook.

Annika fick nog av kroppshetsen

ANNONS
|

Efter att bloggaren Katrin Zytomierska kritiserat överviktiga och kallat dem fula och oattraktiva i "Malou efter tio" har reaktionerna inte låtit vänta på sig. Bland annat har den feministiska bloggaren Lady Dahmer och komikern Nour El Refi gått till motattack, något som GP tidigare skrivit om.

Och nu har även 32-åriga Annika Ström från Göteborg reagerat. Hon fick nog av kroppshetsen och spelade in en video där hon i underkläder dansar till låten "Fuck You" av Lily Allen. Videon tillägnad Zytomierska lades upp på Facebook och fick snabbt stor spridning.

– Jag såg inslaget i Malou med Katrin och blev så himla arg och ledsen. Att sitta och säga att överviktiga personer är äckliga och lata är bara hemskt. Det går inte att se på en person hur den mår. Att vara smal innebär inte att vara hälsosam.

ANNONS

Hon berättar att hon själv kämpat med tycka om sin kropp och är orolig över att unga personer ska ta åt sig av kritiken.

– Unga ska inte behöva höra sånt. Hon hjälper ingen genom att vara elak. Jag är 32 år och det är först under det senaste halvåret som jag börjat tycka om mig själv. Så jag ville visa att alla är bra som de är. Om jag kan hjälpa en person att tycka om sig själv så är jag nöjd. Jag tycker mest synd om de som hatar andra.

Det är första gången som Annika Ström lagt upp en liknande video på Facebook. Hon säger att hon inte var beredd på spridningen.

– Jag har fått väldigt mycket fin respons men också sådana som säger negativa saker, men de vet ingenting om mig. Jag visar att jag tycker om mig själv, och det verkar vara något fult i Sverige.

ANNONS