"The Mauler" söker perfektion

Mästarbältet är inte det enda han jagar.Alexander "The Mauler" Gustafsson söker även den perfekta fajten.Jag hittar fel och misstag hela tiden, säger han inför lördagens UFC-möte med Anthony Johnson.

ANNONS
|

Debuten mot Jared Hamman var över efter 41 sekunder. Amerikanen, som inledde matchen i Manchester aggressivt, tappade garden och Alexander Gustafsson skickade snabbt i väg en höger som gjorde att den fem år äldre fajtern föll i golvet.

Det var 2009.

- Att sadla om till proffs var ingen big deal för mig. Det bara fortsatte att gå bra, allt kom naturligt, säger Gustafsson.
Perfekta matchen

Sedan karriärens första UFC-fajt har det fortsatt att gå bra.

Den nu 28-årige svensken har vunnit åtta av tio matcher och nämns ständigt som den främste utmanaren till mästaren Jon Jones i lätt tungvikt.

Bältet är så klart något som han vill få fastspänt runt sin midja.

Men för Alexander Gustafsson handlar tiden i UFC även om något annat.

ANNONS

Han vill utvecklas och genomföra den perfekta matchen.

- Jag analyserar mina matcher hela tiden och är väldigt kritiskt. Jag är aldrig nöjd, och söker hela tiden efter perfektion, säger han.
"Aldrig perfekt"

Tillsammans med sina tre tränare, Andreas Michael, Joakim Karlsson och Alan Do Nscimiento, tillbringar Gustafsson en stor del av sin tid att kika på tidigare fajter och sparringpass för att se vilka detaljer som kan putsas till något bättre och göra honom mer komplett.

Och det finns en del att jobba med.

- Jag har fortfarande garden längre ner än vad jag borde. Ibland står jag dessutom stilla för länge och då får motståndaren sin chans att attackera, säger han.
- Fel och misstag hittar jag hela tiden, och det kanske är något som jag alltid kommer att göra. Tror min stil aldrig kommer bli perfekt även om jag hela tiden strävar efter det. Men kanske är allt analyserande något som har gjort att jag varit så framgångsrik.

Alexander Gustafsson tycker inte att någon av hans tio UFC-matcher har varit felfri.

Men kanske kan mötet med Anthony Johnson vara den perfekta fajten han har letat efter.

Förutsättningarna verkar i alla fall finnas efter fem veckor i San Diego.

- Lägret har varit ett av de bättre jag har haft och känner mig i bättre form än någonsin, säger han.
ANNONS