Långa köer vid Övre Husargatan

ANNONS
|

Köerna blev långa när ombyggnaden av Övre Husargatan inleddes på tisdagsmorgonen. Halva gatan hade spärrats av och bilisterna fick samsas på den andra halvan.

De största problemen uppstod i korsningen mellan Övre Husargatan och Brunnsgatan där svängande bilar blev effektiva proppar.

Omdaningen av Hagastråket till busskörfält har inletts.

- Det blir jättebra. I alla fall när det blir klart, säger Mattias Andersson på väg till dagis med sonen Malte. Allt som minskar trafiken är bra.

"Jag blir galen"

Yvonne Millqvist var inte lika positiv:

- Jag blir galen, sade hon. Göteborg borde ha höjt skatten i stället så hade vi sluppit trängselskatt och en massa busskörfält.

ANNONS

- Jag röstade på Vägvalet, men tyvärr var vi inte tillräckligt många som gjorde det.

Många bilister hade dock valt andra vägar, det var mer lite trafik än vanligt på Linnégatan och förbi Sahlgrenska sjukhuset.

Säkrare övergångsställe

Vid niotiden på morgonen hade köerna minskat och under dagen har trafiken flutit hyfsat på Övre Husargatan.

Flera fotgängare var oroliga för säkerheten i på övergångsställena vid Olivedalsgatan.

Jonas Gustafsson, byggledare från konsultföretaget Crabat som var på plats under morgontimmarna, lovade omedelbart åtgärder.

- Vi flyttar en av varningsskyltarna med blinkande ljus från Risåsgatan till Olivedalsgatan, säger han. Då ser bilisterna tydligare att det finns ett övergångsställe där.

GP fanns under morgonen på plats i korsningen Husargatan-Brunnsgatan där många stannade till och diskuterade ombyggnaden över en kopp kaffe.

ANNONS